MENJARS DE CARMANYOLA



Com que dino molt sovint de carmanyola,obro una pàgina nova de receptes o plats,per quan dinem de carmanyola.

Cigrons amb ceba,pebrot verd i formatge de cabra.


Ingredients:
-200gr. de cigrons (ja cuits)
-1 ceba 
-2 pebrots verds 
-1 tall de formatge de cabra (tipus rulo)
-Opcional: una cullerada de salsa de tomata amb alls escalivats (aquesta salsa la tenia feta d'una altre recepta) 

Preparació:
Netegem els pebrots verds i els i triem la grana,els tallem a trossos una mica allargats (d'uns 6x2) els posem en una paella amb un raig d'oli,agafem la ceba i la tallem,amb talls fins,ho afegim a la paella ho deixem coure tot plegat,foc baix.Un cop cuit i afegim el formatge de cabra,engrunat,ho remenem tot, afegim els cigrons i la cullerada de salsa de tomata,ho acabem de remenar tot i a dins el taper (de vidre millor!) i bon profit!!!



Calamars a la planxa amb salsa de vi negre

                                                                                     Ingredients:
- 4 calamars enters i nets
Per la salsa:
-Una ceba
-2 grans d'all
-Una pastanaga
-Un got de vi negre

Preparació:
Per fer la salsa,posem una paella al foc amb un raig d'oli,posem els alls pelats i tallats per la meitat,a foc baix i procurant que no es cremin,tallem la ceba a rodelles fines i les afegim a la paella,deixem que cogui a foc baix,pelem la pastanaga i la tallem a tires fines (juliana),un cop la ceba està una mica tova i tirem la pastanaga,ho salem una mica,ho deixem al foc fins que la ceba agafi color i la pastanaga estigui cuita aboquem el got de vi negre,ho deixem reduir una mica o passem per la batedora i ho colem.

Pels calamars,posem la planxa al foc amb un raig d'oli,quan sigui ben calent i posem els calamars,un pessic de sal i un cop cuits els traiem,els posem al plat i els hi aboquem la salsa per sobre.



Caneló de carbassó farcit de peix amb ceba a l'Oporto

Ingredients:
-1 carbassó
-2 cebes
- Pel peix o marisc, el que tinguem a mà,jo i vaig posar:un tall de lluç,4 anelles de calamar,4 cues gambes i 5 musclos
-50gr. de vi d'Oporto
-80gr. crema de llet
-Sal 
-Oli 

Preparació:
Agafem una olla amb aigua i sal,la posem al foc.Agafem el carbassó, el tallem per la mitat, i traiem les puntes.Els buidem de dintre (amb un aparell de treure els cors de la fruita ).Un cop l'aigua bull i afegim els trossos de carbassó,un cop estan cuits els traiem i els posem amb aigua freda .En una paella amb oli  i posem el peix amb el carbassó que em tret en buidar-los, ho coem tot plegat i afegim una mica d'aigua (la de coure els carbassons ens va perfecta) .Un cop esta tot cuit,afegim la crema de llet i ho passem per la batedora , rectifiquem de sal,ho deixem refredar una mica i ja podem farcir els carbassons.
Per la ceba amb Oporto,tallem les cebes per la mitat i després el mes fi possible,ho posem en una paella amb una mica d'oli,sofregim una mica (que la ceba quedi tova) i aboquem l'Oporto i deixem reduir fins que caramel·litzi.
Posem el carbassó farcit al plat i la ceba per sobre amb un raig d'oli,un podem acompanyar amb una amanida d'enciam i tomata!!



Patates amb bacó i mozzarella 

Ingredients:
-3 patates
-Bacó tallat a daus
-Mozzarella ratllada
-Salsa tomata (opcional)

Preparació:
Pelem les patates i les tallem a rodanxes el més prim possible.Posem una paella al foc amb molt d'oli per fregir les patates,però no els em de coure del tot,un cop les tenim mig cuites les posem en una cassoleta o plata per anar al forn,fins cobrir tot el fons de la plata o cassoleta.
Coem una mica el bacó, i el tirem per sobre la capa de patata i una mica de formatge (poc,per que a sobre n'hi posarem més)fem una altre capa de patata i posem formatge per sobre i unes linees de salsa de tomata ho posem al forn a 200º uns 15 minuts i 5 minuts amb el gratinador obert,fins que el formatge agafi color torrat.
Bon profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada